Nemzeti konzultációs központot szeretne Rogán

Az új intézmény a Miniszterelnöki Kabinetiroda keretein belül működne.

MTI
2015. 10. 06. 22:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök politikai kabinetfőnöke kedden az M1 aktuális csatornának adott interjújában azt mondta, hogy az elmúlt öt évben a legfontosabb ügyekben akkor tudtak jó döntést hozni, ha előtte megkérdezték az embereket.

Saját kinevezésével kapcsolatban elmondta: az Országgyűlés most tárgyalja a Miniszterelnöki Kabinetirodáról szóló törvényt, amelyet feltehetően október 12-én fogad majd el, és ezt követően Orbán Viktor tehet javaslatot az irodát vezető miniszter személyére.

Arra a kérdésre, hogy milyen a viszonya Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, azt válaszolta, hogy mindig jól tudtak együtt dolgozni, és erre számít a továbbiakban is.

Rogán Antal konkrét példákat hozva a közös munka állomásaira megjegyezte, „félszavakból is megértették egymást a munkatársaink is, és nem csak mi”. Hozzátette, biztos benne, ez most is így lesz, hiszen mindenkinek, de leginkább az országnak az az érdeke, hogy a kormány jól tudja végezni a munkáját.

A bevándorlással kapcsolatban kijelentette, hogy meglátása szerint az uniós polgárok nagy része nem azon a véleményen van, mint a brüsszeli bizottság, és ki merik mondani, hogy brüsszeli bevándorláspolitika megbukott, helyette valami újra, szigorúbb szabályokra, illetve elsősorban a határok megvédésére van szükség.

Megjegyezte: nem véletlen, hogy a miniszterelnök „szövetségeseket” keres a schengeni határ megvédésében, például ezért járt Ausztriában is.

„Én ezért örülök annak, hogy a horvát határ esetében a védelmet már nemzetközi összefogással tudjuk megszervezni, hiszen Szlovákia, Csehország és Lengyelország is felajánlott támogatást a horvát határ megvédéséhez, amit a magyar kormány örömmel fogad” – mondta Rogán Antal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.