Öt településen lesz időközi önkormányzati választás

A polgármester-választáson az nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja.

MTI
2015. 10. 18. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csongrád megyei Ambrózfalván azért kell időközi választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott független vezetője, Perleczki Béláné júliusban elhunyt. A makói járásban található községben négy jelölt indul, a voksolásra 407 választópolgárt várnak.Szintén haláleset miatt lesz időközi polgármester-választás a Heves megyei Makláron: Havasi László (Együtt Maklárért Egyesület) július 22-én hunyt el. A választási bizottság három jelöltet vett nyilvántartásba, a 2018 választópolgár három szavazókörben adhatja le voksát.A Vas megyei Gyöngyösfaluban a korábbi polgármester, Nádor István Dezső (független) lemondása miatt írtak ki időközi választást. A tisztségért három független jelölt indul, közülük választhatja ki a névjegyzékben szereplő 918 választópolgár, ki legyen a település első embere.A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalaszenden szintén a tavaly októberben megválasztott polgármester lemondása miatt kell időközi választást tartani, Tóth István (független) július elsejei hatállyal távozott posztjáról. A helyi választási bizottság öt jelöltet vett nyilvántartásba, a voksoláson mintegy 800 választópolgár vehet részt.A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenézen polgármestert és hattagú képviselő-testületet kell választani, mivel a tavaly októberben megválasztott grémium feloszlatta magát. A polgármester-választáson négyen indulnak, a hat képviselői helyért pedig 29 jelölt indul. A Kisvárdához közeli településen 818-an jogosultak szavazásra.Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.