Pert vesztett a Wallis jogutódja munkatársunkkal szemben

Kifogásolták, hogy vagyonátjátszásról írtunk a Hajdú-Bét csődje kapcsán.

Munkatársunktól
2015. 10. 30. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság vezérigazgatója, Müllner Zsolt egy 2012. október 18-án megjelent publicisztikát sérelmezett, amelyben az szerepelt: „Ez idő tájt, 2003 végén a cég [Wallis] tulajdonában lévő Hajdú-Bét Rt. a csőd szélére került. Persze, a részvényesek gyorsan föltalálták magukat, és ahelyett, hogy elkezdték volna kifizetni a libatenyésztőket, a cég ingó és ingatlan vagyonát szép módszeresen átszivattyúzták a Wallishoz.” A Milton képviselője tagadta, hogy bármit átszivattyúztak volna a Wallishoz. Az újságíró viszont rámutatott: Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos jelentése is igazolta, hogy történt vagyonátjátszás, azt viszont senki sem állította, hogy az átszivattyúzást a Wallis hajtotta végre.

Kirinovics Zsuzsa bíró megállapította: a cikk szóban forgó állításai beleférnek a szabad véleménynyilvánításba, és nem alkalmasak arra, hogy a Wallis jogutódjának megítélését rontsák. Mivel a Milton képviselője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.