Segítséget kapnak a diplomájukat halogatók

Jövő év szeptemberéig meg kell szerezni az abszolutóriumot, 2018-ig pedig záróvizsgát kell tenni.

MNO
2015. 10. 15. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok a diplomájukat lebegtető hallgatók, akiknek gyakorlatilag lehetetlen határidőt adtak a záróvizsga letételére, most fellélegezhetnek – a kormány ugyanis elismerte hibáját, miszerint a szeptembertől hatályos változtatásokba hiba csúszott, ezt hamarosan javítják. A majd tízezer hallgató közül egyébként alig százan lehetnek, akiket valóban lehetetlen helyzetbe hoztak, de csak néhányan tettek panaszt.

A már készülő, javított szabályozás szerint a hallgatóknak 2016 szeptemberéig adnak időt, hogy megszerezzék az abszolutóriumot, és 2018-ig kell letenniük a záróvizsgát – nyilatkozta a Népszabadságnak Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár.

A lap emlékeztet: a kormány megelégelte, hogy többen megszerezték az abszolutóriumot, de valamiért nem záróvizsgáztak. Ezt a függőben lévő helyzetet rendezték volna a szeptembertől hatályos ultimátummal – de hiba csúszott a szövegbe. Akadt abszurd helyzet is: volt olyan, akit akkor értesített az egyetem a változásokról, amikor már lejárt az érvényes határidő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.