Szijjártó: Nem fordultam ilyen kéréssel Orbán Viktorhoz

A külgazdasági és külügyminiszter reagált a keddi sajtóértesülésekre.

MNO
2015. 10. 06. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ominózus értesülést a Népszava hozta le keddi számában: a lap kész tényként írt arról, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter apparátusa bekebelezi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nagy részét, egyúttal ugyanakkor a legújabb kormányfői elképzelések nyomán újból önállósulhatna a diplomácia is, Németh Zsolt vezetésével. Minderre állítólag „az eddig már többször felmerült híresztelésekkel szemben nem a Szijjártó diplomáciai teljesítményével való elégedetlensége miatt kerülhet sor, hanem állítólag épp a külgazdasági miniszter kérésére”.

Az ATV erről megkérdezte magát a tárcavezetőt, aki azt mondta: soha nem fogyasztott alkoholt, sem más tudatmódosító szert, és egészen biztos benne, hogy nem fordult ilyen kéréssel Orbán Viktorhoz. Szijjártó a távozásáról korábban felröppent hírekhez hasonló kacsának nevezte az értesülést.

A Népszava informátorai ugyanakkor október 15-ét tartják vízválasztó időpontnak: Orbán Viktor – vélhetően a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter által tartott Kormányinfó útján – jelenti majd be. A miniszterelnök úgy változtatna a minisztériumi struktúrán, hogy annak egyetlen tárcavezetői „áldozata” lehetne, hiszen az átalakítással lényegében minden érintett szereplő feljebb lép.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.