Több helyen is forgalomkorlátozás lesz Budapesten

A közösségi közlekedés menetrendjének változására is kell készülni a hétvégén.

MTI
2015. 10. 16. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombat délben vonulásos demonstrációt tartanak a Mátyás tér – Dankó utca – Magdolna utca – Szűz utca – Baross utca – Rigó utca – József utca – Krúdy Gyula utca – Mikszáth Kálmán tér – Szentkirályi utca – Bródy Sándor utca – Pollack Mihály tér-útvonalon, illetve 14 és 15 óra között a Madách tér – Károly körút – Astoria – Rákóczi út – Luther utca – II. János Pál pápa tér-útvonalon.

A korábbiaktól eltérően a hétvégén nem lesz vágányzár az 5-ös (szentendrei) hév vonalán a Batthyány tér és Békásmegyer között, de Aquincum megálló Békásmegyer–Szentendre-irányú peronja lezárva marad, a szerelvények itt nem állnak meg.

Szombaton a Sibrik Miklós úti felüljárón aszfaltozási munkákat végeznek, emiatt csak kétszer egy sávon lehet haladni, vasárnap pedig a híd próbaterhelését tartják reggel öt órától hétfő reggel fél négyig, ezért a hidat teljesen lezárják. A 68-as, a 85-ös, a 98-as, a 151-es, a 202E, a 909-es és a 968-as autóbusz az első járat indulásától módosított útvonalon szállítja az utasokat.

A hétvégén zárva lesz a Margit híd budai hídfőjének Árpád fejedelem útja felé vezető lehajtója a budai fonódó villamoshálózat vágányépítési munkái miatt. Erre az időszakra ideiglenesen kétirányúsítják a Török utcát, ezáltal az autósok a Margit körút – Török utca – Üstökös utca – Margit hídi lehajtó-kerülőutat használhatják. Az Óbuda, illetve Békásmegyer felé közlekedő 9-es, 26-os, 923-as és 934-es busz az autósoknak is javasolt terelőúton közlekedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.