Vona: Valakinek érdeke, hogy a Kovács Béla-ügy elhúzódjon

A pártvezető szerint a cél, hogy mindig lehessen kellemetlenkedni a Jobbik háza táján.

MTI
2015. 10. 21. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki pártvezető leszögezte: ha Kovács Béla bűnös, megkapná a büntetését, de ha nem, akkor „Németh Szilárd meg a többiek bocsánatot kérnének tőle”.

Vona Gábor hangsúlyozta: számtalanszor kérte a magyar szolgálatokat és a magyar kormányt, hogy tegyenek le az asztalra bizonyítékot, mert egy felelős pártvezető nem dönthet egy ilyen súlyú kérdésben, de eddig nem kapott érdemi dokumentumot, ami alapján tudhatná, hogy mi a dolga.

A Jobbik elnökét annak kapcsán kérdezte az M1, hogy Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb politikai korrupciós botrányának nevezte a Kovács Béla-ügyet.

Kémkedés miatt még soha sehol nem kezdeményezték magyar megválasztott képviselő mentelmi jogának felfüggesztését – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője az M1 műsorában annak kapcsán, hogy Kovács Béla jobbikos európai parlamenti (EP-) képviselő mentelmi jogát a múlt héten felfüggesztette az EP.

Arra a kérdésre, hogy miért korrupciós ügynek és nem kémkedésnek nevezi az ügyet, Kósa Lajos azt mondta: szerinte a politikai korrupció legsúlyosabb példája az, ha egy külföldi hatalom megvásárol egy képviselőt, és azon keresztül lefizet egy pártot.

Vona Gábornak arra a megjegyzésére, hogy „nem csak az Országgyűlés a korrupció melegágya, hanem (...) az egész rendszer, maga az igazságszolgáltatás, az ügyészség mind-mind rendelkezik olyan pontokkal, ahol a különféle korrupciós ügyeket el lehet mismásolni, el lehet takarni, az eljárásokat meg lehet akasztani”, Kósa Lajos azt mondta: a Jobbik nem tud mit kezdeni ezzel az üggyel, ezért mindenkit megvádol, mert ha mindenkit megvádolnak, akkor kevésbé feltűnő, hogy ennek a konkrét ügynek a főszereplője a Jobbik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.