A nyílt utcán verekedett össze két szentendrei politikus

A magánéleti vita során kés és fegyver is előkerült.

MTI
2015. 11. 09. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírportálokon eddig nyilvánosságra kerültek szerint az MSZP-s férfi még augusztusban összeköltözött a fideszes városatya volt élettársával. A nő új párjával együtt vasárnap este autóval ruhákért ment egykori otthonához. Amikor az asszony kiszállt a kocsiból, állítólag az ott várakozó volt élettárs, illetve az ő édesanyja és húga nekiesett a nőnek. Ekkor az MSZP-s politikus is kiugrott a járműből, és a társaságban dulakodás kezdődött. Az új élettárs kést látott egykori riválisa kezében, mire – elmondása szerint – megijedt, és a kocsijában lévő „patronos játékpisztollyal” kétszer a levegőbe lőtt. Ezután elhajtottak a helyszínről.

A rendőrség hétfőn kora délután azt közölte a honlapján, hogy garázdaság bűntett gyanúja miatt indult eljárás a Szentendrei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán R. Ottó 57 éves szentendrei lakos ellen. Mint írták, adataik szerint a férfi november 8-án, kora este – egy korábbi konfliktusból kifolyólag – Szentendre egyik utcájában szóváltásba keveredett a sértettel. A vita tettlegességig fajult, a két férfi az utcán dulakodni kezdett. R. Ottó az autójából elővett egy fegyvert vagy utánzatot, amellyel többször a levegőbe lőtt. A férfi cselekménye másokban megbotránkozást és riadalmat keltett – tették hozzá.

R. Ottót a szentendrei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközt a nyomozók lefoglalták. A dulakodás és a lövések következtében senki sem sérült meg. Az eset további körülményeit szakértő bevonásával vizsgálják – olvasható a Police.hun.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.