Elment a pénz a migránsválságra, emelnék a keretet

A kormány indoklása szerint erre azért van szükség, mert az eredetileg 100 milliárd forintos keret szinte teljesen kimerült.

MTI
2015. 11. 02. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal, majd interpellációkkal és azonnali kérdésekkel folytatódik.

Az ülésnap további részében a kedden elfogadni tervezett javaslatokat tárgyalják utoljára, de ekkor önthetik végleges formába az idei költségvetés azon módosítását is, amely 60 milliárd forinttal megemelné a rendkívüli kormányzati intézkedések keretét. A kormány indoklása szerint erre azért van szükség, mert az eredetileg 100 milliárd forintos keret szinte teljesen kimerült, részben a migránsválság kezelésére fordított 30 milliárd forint miatt. A büdzsé módosítása tartalmazza továbbá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 47,2 milliárd forintos hitelének átvállalását is. Emellett a költségvetési bizottság módosító javaslatának mai elfogadása esetén a Modern Városok Program 25 milliárd forintos többlettámogatást kaphat.

Az Országgyűlés ezen a héten csütörtökig ülésezik, a képviselők a második ülésnapon a 2015-ös költségvetés módosítása mellett országgyűlési határozatba foglalhatják véleményüket az európai parlamenti és tanácsi rendelettervezetről, amely lehetővé tenné a menedékkérők szétosztását kvóták szerint a tagállamok között.

A tavalyi költségvetés zárszámadásának elfogadása mellett megszavazhatják még a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2016-os büdzséjét, emellett jóváhagyhatják a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökei, valamint a legfőbb ügyész 2014-es beszámolóit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.