Földeladás: az Ab tárgyalni kezdi a beadványt

Az Ab elnökének döntése alapján a testület soron kívül jár el az ügyben.

MTI
2015. 11. 02. 20:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az indítvány a Földet a gazdáknak! program keretében az állami földek földművesek részére történő értékesítéséhez szükséges intézkedésekről szóló idén szeptemberi kormányhatározat és a Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek hasznosításának részletes szabályairól szóló kormányrendelet egyes rendelkezéseit támadja.

Az indítvány egyebek között azt kifogásolja, hogy a szabályozáshoz nem elegendő a kormányhatározat, a Nemzeti Földalapkezelőről szóló törvényt kellett volna módosítani.

Az október második felében benyújtott indítványt az országgyűlési képviselők negyede írta alá: jobbikos, szocialista, LMP-s és független honatyák. Az Ab elnökének döntése alapján a testület soron kívül jár el az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.