Gőgös Fidesz–MSZP „antifasiszta nagykoalícióról” beszél

Úgy véli, párttársának színt kell végre vallania, hogy akar-e ilyen politikai szövetséget.

GB
2015. 11. 07. 11:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gőgös az ATV Szabad szemmel című műsorában többek között a médiát tette felelőssé a szocialista párt állapotáért. Az MSZP elnökhelyettese szerint a média „politikát csinál”, amikor például „félreérti” az ő nyilatkozatát.

Azt is kifogásolta, hogy szerinte csak akkor kapnak lehetőséget a szocialisták a médiától a megszólalásra, amikor valamilyen számukra kellemetlen dolog kerül elő.

Gőgös azt mondta: a Népszabadságnak adott nyilatkozatában nem arról beszélt, hogy támogatná a Magyarország déli határain épülő kerítést, hanem arról, hogy Európa (és nem az Európai Unió) külső határainak megvédését támogatná, méghozzá Törökország területén, a török kormánnyal partnerségre törekedve.

Ami az elmúlt napokban Hiller István körül kirobbant vitát illeti, az MSZP elnökhelyettese úgy véli: az a kérdés, hogy az MSZP vezetői független vagy Fidesz-közeli baloldali pártként képzelik-e el a szocialistákat.

Gőgös a maga részéről az előbbi mellett van, de úgy véli: Hiller körül „olyan rendszer állt fel”, amely nem teszi egyértelművé a volt MSZP-elnök álláspontját a kérdésben.

Ezért szerinte Hillernek színt kell vallania, hogy elképzelhetőnek tart-e egy olyan, „antifasiszta nagykoalíciót” a Fidesz és az MSZP között, amely a Jobbik hatalomra jutásának megakadályozása jelszavával jönne létre 2018 után. Egy ilyen elképzelésről a 444.hu írt a közelmúltban MSZP-s forrásokra hivatkozva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.