Három új bölcsődetípust vezetnek be 2017-től

A végleges szabályok kidolgozása még folyamatban van.

MTI
2015. 11. 10. 7:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte a lappal: a minibölcsődék és a munkahelyi bölcsődék az önkormányzati bölcsődék jelenlegi támogatásával azonos összegben fognak részesülni, a családi bölcsődék pedig annak arányában, hogy hány három év alatti gyereket látnak el. A fajlagos összeg pontos mértékét a 2017. évi költségvetés fogja meghatározni.

A kormány november 4-én döntött arról, hogy egy év felkészülés után 2017 januárjával három új bölcsődei ellátástípust vezetne be: a mini-, a munkahelyi és a családi bölcsődék feltételeit dolgozzák ki. Az Emmi tájékoztatása szerint a szakmai szabályokat és rendelkezéseket, vagyis a kisgyermeknevelők felkészültségére vonatkozó előírásokat végrehajtási rendelet fogja meghatározni, amelynek kidolgozása folyamatban van. Országszerte összesen 520 olyan önkormányzat működik, ahol problémát jelent a három éven aluli gyermekek napközbeni felügyelete, elsősorban ezeken a településeken nyújthatnak megoldást az új intézményi formák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.