Így váltaná le a „korrupt és pökhendi” Fideszt Vona

Kormányzásra készül a Jobbik.

MTI
2015. 11. 06. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona Gábor pénteken Gyöngyösön, sajtótájékoztatón a Jobbik 12. születésnapja apropóján arról beszélt, hogy a semmiből indulva, egy „szinte mindenki által támadott és senki által sem támogatott” politikai kezdeményezésből mára Magyarország második legerősebb pártja és a kormány egyértelmű kihívója lett a Jobbik.

Szavai szerint akkor lehet megverni a Fideszt, ha annak hiteltelenségével, pökhendiségével és tisztességtelenségével, a korrupcióval szemben felmutatja a tisztességet, az alázatot és az antikorrupciós elszántságot.

A Jobbik azt ígéri, hogy kormányra kerülése esetén nem lesz olyan, mint most, amikor „a miniszterelnöktől kiindulva eleve korrupciós mechanizmusokra épül az egész politikai világ” – mondta Vona Gábor.

Hozzátette, a Jobbik néppárt, Kelet-Magyarországon és a Dunántúlon is népszerű, széles és heterogén támogatói bázissal rendelkezik.

Szerinte a jobb- és baloldal mint politikai koordinációs rendszer ma már nem mutatja meg a magyar valóságot. Új politikai törésvonal és új politikai közép alakul ki, „nem mi tartunk középre, a magyar társadalom tart felénk” – jelentette ki a pártelnök-frakcióvezető.

Vona Gábor kijelentette, a Jobbik a 21. századi problémákra 21. századi válaszokat kíván adni. Jelezte, a Jobbik mellett az LMP-t is 21. századi pártnak tekinti, míg szerinte a Fidesz és az MSZP a 20. században akarja tartani Magyarországot.

Vona Gábor szólt arról is, hogy a Jobbik évek óta dolgozik egy Gyöngyös környéki nagyberuházáson. Erről egyelőre csupán annyit árult el, hogy egy, a tervek szerint jövőre induló külföldi vegyipari fejlesztésről van szó, amelyet a kormány kiemelt beruházásként kezel, s amely munkahelyek, valamint helyi iparűzési adó tekintetében is komoly előrelépést jelenthet Gyöngyösnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.