Kapós a rapid paraszttanfolyam

Nagyjából 200 ezer forintért bárki megvásárolhatja magának az agrárszakértelmet – írja pénteki lapszámában a Népszabadság.

MNO
2015. 11. 06. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nekünk azt mondta a vizsgabiztos, hogy mindenki átmegy, mivel nem itt, hanem az életben kell vizsgázni” – írta az egyik fórumozó az aranykalászosgazda-tanfolyam szigorú elvárásairól a Népszabadság cikke szerint. A nagyjából 200 ezer forintba kerülő „képzés, illetve vizsgáztatás” célja, hogy eleget tegyenek az Orbán-kormány új földtörvényéhez köthető elvárásnak, amely agrárszakképzettséghez köti a földszerzést. A lap egyik informátorának megfogalmazása szerint azonban csak azt érték el, hogy az agrárszakképzés „végletesen prostituálódott”.

Egy nemrég aranykalászos gazdává vált budapesti vendéglátós, aki saját bevallása szerint egyetlen hétvégét áldozott a képzésre, azt mesélte: egy nap alatt körbevitték a telepen, mezőgazdasági gépet csak leállítva, élő állatot kizárólag messziről láttak – olvasható a Népszabadságban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.