Lázár, Kósa és Pokorni pozíciója is változhat a pártban

Jövő vasárnap tartja tisztújító kongresszusát a Fidesz.

MTI
2015. 11. 06. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanácskozást Budapesten, a Millenárison rendezik – mondta a politikus sajtótájékoztatóján kérdésre.

Ez lesz a Fidesz 26. kongresszusa. A legutóbbin, 2013 szeptemberében, újraválasztották a párt elnökének Orbán Viktort, alelnöknek pedig Kósa Lajost, Lázár Jánost, Pelczné Gáll Ildikót és Pokorni Zoltánt választották meg a küldöttek.

Az alelnöki posztokon most több változás is várható. Kósa Lajos jelenlegi ügyvezető alelnök például frakcióvezetővé választása után már jelezte, hogy valószínűleg nem jelölteti magát újra alelnöknek, mivel a parlamenti képviselőcsoport vezetőjeként is tagja a párt elnökségének.

Pokorni Zoltán és Lázár János alelnöki helyére szintén új politikusokat választhatnak majd: a XII. kerület polgármestere már korábban jelezte, nem akar alelnök lenni, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig utalt arra, hogy a Fidesz íratlan szabálya szerint kormánytag nem vállal tisztséget a pártvezetésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.