Megakadályoznák, hogy Orbán bejusson Göncz Árpád temetésére

A Demokrata Ellenállás szóvivője szerint a kormány képviseletében senki nem vehet részt a temetésen.

MNO
2015. 11. 06. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Gábor, a Kossuth téri rendezvényekről ismert szélsőséges baloldali aktivista blogján azt írja: az egykori köztársasági elnök végakarata szerint a kormány képviseletében senki nem vehet részt a temetésen. Ennek értelmében terveik szerint a temető főbejáratától ötven méterre lévő Burger Kingnél találkoznak, és ha összegyűlik kétszáz „olyan bátor demokrata, aki tettekben is kiáll elvei mellett”, blokkolják a kapukat. „Felmértük a terepet, ennyien kellünk” – teszi hozzá.

Azonban – mint írja – ha Orbán Viktor és Áder János a temető főkapuján át, gyalog, mindenféle testőrség nélkül érkezik, nem fogják útjukat állni. „Ha viszont bármi olyan jelet észlelünk, ami nem magánemberi”, akkor nem mennek be – hangsúlyozta Szabó Gábor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.