Megdőlt a fővárosi napi melegrekord

A II. kerületben csaknem 21 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet szerdán.

MTI
2015. 11. 18. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostanáig a november 18-i fővárosi rekord 18,9 fok volt, amelyet 2006-ban rögzítettek. Ehhez képest most 20,7 fokot is mértek Budapesten. Az országos csúcs ugyanakkor „nem volt veszélyben”. A november 18-i országos melegrekord továbbra is 22,7 fok, amelyet 2002-ben a Baranya megyei Mázán.

A meteorológiai szolgálat ugyanakkor megjegyezte: az enyhe időhöz már szerdán is többször erős, helyenként viharos széllökések társultak. A „tavasziasan enyhe időnek a napjai meg vannak számlálva” – fogalmazott a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a köd a legtöbb helyen a déli órákra feloszlik, gyengén felhős, napos idő várható, csapadék még nem valószínű. A szél is északkeleten élénkülhet meg. A legalacsonyabb hőmérséklet 1–7 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 14–17 fok között valószínű, de a tartósan ködös területeken 10 fok közelében marad. A meteorológiai szolgálat azt írta: csütörtökön estig jelentős változás nem történik időjárásunkban, azonban ekkor észak felől megvastagodik a felhőzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.