MSZP: A Fidesz totális ideológiai kontrollra készül a kultúrában

Azért mondják ezt, mert a Magyar Művészeti Akadémia „bekebelezte a Nemzeti Kulturális Alapot”.

MTI
2015. 11. 08. 20:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MMA-t „megrögzött és monomániás Fidesz-imádók” irányítják kirekesztő módon, hiszen kizárólag egyetlen ideológiát képviselnek – mondta Kunhalmi Ágnes, a szocialisták országgyűlési képviselője, budapesti elnöke vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus szerint a szervezet működése ezért veszélyezteti a magyar kultúra sokszínűségét, hagyományait.

Az MMA emellett a Fidesz kifizetőhelyeként is működik, amely az elmúlt öt évben „30 milliárd forintot nyelt el látható eredmény nélkül” – mondta Kunhalmi, aki szerint eközben a kultúra világában rengeteg pénzt vontak el azoktól, akik „nem a jobboldali elvtársak ízlése szerint teljesítettek”.

Az MSZP-s képviselő úgy látja, hogy Fekete György MMA-elnök a Kádár-rendszer kultúrpolitikájánál is rosszabbul irányítja szervezetét, hiszen „csak a támogatást és a tiltást ismeri”.

Kunhalmi Ágnes tájékoztatója végén egyértelművé tette, hogy pártja kormányra kerülése esetén megszüntetné a művészeti akadémiát, vezetőit pedig elszámoltatná.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.