Nemzeti gyásznap: forgalmi változások lesznek

A nemzeti gyásznap központi rendezvényei miatt több helyen is forgalmi változásokra kell készülni.

MTI
2015. 11. 03. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 4-én lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának 59. évfordulója. Ezt a napot 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá az Országgyűlés. A HM NRH közleménye szerint a nemzeti gyásznap programjai miatt kedd este nyolc órától szerda délelőtt tíz óráig tilos lesz megállni Budapesten, az V. kerületben az Alkotmány utca, a Balassi Bálint utca, valamint a Markó utca egy részén.

Ugyancsak kedd este nyolc órától, de egészen szerda éjfélig tilos lesz megállni az V. kerületi Szent István téren a bazilika iskola felőli, valamint a bazilika déli oldalán lévő parkolóban, a Hercegprímás utca mindkét oldalán egy szakaszon, a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldalán az Arany János utca és a Szent István-bazilika között, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky út páratlan oldalán a Révay utca és a Lázár utca között.

Emellett szintén az Alkotmány utcában, a Balassi Bálint utca és a Markó utca egy részén szerda délelőtt fél kilenctől tíz óráig forgalmi zárásra, terelésre kell számítani. Szerda reggel fél nyolctól tizenegy óráig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekedik – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A forgalmi változásokról bővebben a rendőrség (www.police.hu) és a BKK (www.bkk.hu) honlapján lehet tájékozódni. Az emléknapról és a részletes programokról pedig a www.nrh.kormany.hu és a www.november4.kormany.hu oldalon találhatók további információk – olvasható a HM NRH közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.