Orbán: Jó hír, ha támadják Felcsútot

A kormányfő szülőfalujában beszélt szülőfalujáról.

MNO
2015. 11. 07. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő szombaton Felcsúton, a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulója és az óvoda történetéről szóló kiadvány bemutatója alkalmából rendezett ünnepségen úgy fogalmazott: bár ma Magyarországon „kevesebb a keresztelő, mint a temetés”, „nem szükséges, hogy kényszerbetelepítéssel másokat a nyakunkra hozzanak”. A miniszterelnök szerint ki kell mondani: „nem tudjuk azt elfogadni, hogy valahol máshol – nem Felcsúton, nem Budapesten, nem Magyarországon – döntsék el, hogy nekünk kikkel kell együtt élnünk”.

Orbán Viktor beszédében fontosnak nevezte, hogy Magyarország család- és gyermekbarát országgá váljon. Felcsútról szólva a kormányfő úgy fogalmazott, „mindig is tehetséges falu voltunk”, a település fejlődik, ám sok olyan falu van az országban, ahol nem ez a helyzet. „Veszélyeztetett életformának kell tekintenünk” a falusit – hangsúlyozta.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy mivel Felcsút adja a miniszterelnököt, minden helyi fejlődés támadásnak van kitéve. Szerinte azonban e támadásokat jó híreknek kell tekinteni, mert azt jelentik, hogy „történik valami”. „Minél inkább támadnak bennünket azért, mert valami történik a faluban, fejlődik a falu, annál inkább folytatni kell a munkánkat” – fogalmazott a miniszterelnök. Példaként említette a kisvasút ügyét: „ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”.

Orbán Viktor célul tűzte, hogy Felcsút mellett a Váli-völgy minden települése sikeres legyen. Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere az ünnepségen arról beszélt, hogy az óvoda a 2009-es felújítással nyerte el jelenlegi formáját, de elképzelhető, hogy egy-két éven belül ismét bővíteni kell majd. A rendezvényt megelőzően a faluház előtt Orbán Viktor aláírta a Fidesznek a kötelező betelepítési kvóta ellen indított, Védjük meg az országot! elnevezésű petícióját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.