Orbán Viktor is részt vesz Göncz Árpád temetésén

A Göncz Árpád Alapítvány azt javasolja, hogy a gyászolók tömegközlekedéssel érkezzenek az óbudai sírkertbe.

MTI
2015. 11. 02. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor kormányfő részt vesz Göncz Árpád egykori államfő temetésén – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI érdeklődésére.

A Göncz Árpád Alapítvány azt javasolja, hogy a gyászolók tömegközlekedéssel érkezzenek a volt államfő pénteki temetésére, az Óbudai temetőbe. Hétfői közleményükben az áll: a Göncz Árpád temetésére várható tömeg miatt a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. péntek déltől az öt órai zárásáig korlátozza a gépjárművek behajtását az óbudai sírkertbe. A Batthyány térről a 160-as és 260-as autóbusszal, a Bogdáni úti autóbusz-végállomástól, a Flórián térről és Óbuda vasútállomástól a 118-as autóbusszal, a HÉV Szentlélek téri megállójától pedig a 218-as autóbusszal közelíthető meg a temető – jelezték.

A BTI arról tájékoztatta az alapítványt, hogy az EU-államokban érvényes mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkezőket szállító gépjárművet be kell engedni a temetőkbe, ha ezt az ottani gyalogosforgalom megengedi és van elegendő parkolóhely. Rendkívül indokolt esetben a temető vezetői péntek délután a nagyon idős, illetve járóképtelen, de mozgáskorlátozott-igazolvánnyal nem rendelkező embereket szállító gépkocsit is beengedheti, kizárólag a gyalogosforgalom függvényében – írták.

Az életének 94. évében, október 6-án elhunyt Göncz Árpád temetése november 6-án, pénteken 15 órakor kezdődik az Óbudai temető 16-os parcellájánál. A Magyar Írószövetség, az Országgyűlés és a Magyar Köztársaság volt elnökének ravatalánál egykori rabtársa, Mécs Imre mond búcsúbeszédet, és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát vesz búcsút tőle római katolikus szertartás keretében. A temetésen közreműködik Koncz Zsuzsa, Bródy János és Bálint András.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.