Simicskóék kifizetnék a túlórázó katonákat

Pluszpénzt kaphatnak a kerítésépítők.

MTI
2015. 11. 05. 22:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány honlapjára felkerült, a honvédek illetményéről és illetményjellegű juttatásairól szóló HM-rendelet módosításáról szóló rendelettervezet szövege szerint az állománynak a „Határozott Fellépés 2015” elnevezésű gyakorlat keretében az ideiglenes biztonsági határzár építésében részt vevők esetében a gyakorlaton végzett tevékenységért járó „fokozott igénybevételi pótlék és az állomány tagjára irányadó szolgálatteljesítési időn kívülre elrendelt és teljesített túlszolgálat után járó túlszolgálati ellentételezés azonos időszakra együttesen is megállapítható”.

A dokumentumhoz csatolt hatásvizsgálati lapban a miniszter azt írta: az ideiglenes biztonsági határzár kiépítésével és a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején történő közreműködéssel kapcsolatos egyes járandósági szabályok rendezéséről szóló tervezet költségvetési hatásait tekintve az ország versenyképességét érdemben nem befolyásolja.

A számítások szerint az elfogadott költségvetéshez képest az aktuális évben mintegy 171 millió forintos többletköltséget jelentene az intézkedés – derül ki a tervezet hatásvizsgálati lapjából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.