Szijjártó: A horvát belügyminiszter hazudik

Úgy véli, Ostojicot elvakította a választási kampány.

MTI
2015. 11. 06. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter közleményében Ranko Ostojic horvát belügyminiszter Deutsche Wellének adott interjújában elmondottakra reagált.

Egyértelműen a horvát belügyminiszternek is jelentős felelőssége van abban, hogy Horvátország képtelen megfelelni az európai uniós követelményeknek, amivel jelentős feszültségeket okozott a térségben – áll a közleményben.

A szaktárca azért adott ki közleményt, mert Ranko Ostojic arra az újságírói kérdésre, miszerint Horvátország – Szlovéniához hasonlóan – rendelt-e szögesdrótot, azt válaszolta: „nem foglalkozunk ezzel, ez pénzkidobás lenne. Ha nincs döntés arról, hogy nem fognak lőni, akkor semmilyen drótakadály sem segít. A magyaroknak van ilyen döntésük. A szlovének állíthatnak falat, drótakadályt és hasonlókat, de ha nem vállalnak felelősséget azért, hogy európai országként lőni fognak azokra, akik átmennek az akadályokon, akkor az egész hiábavaló.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.