Több városban is javult a levegő minősége

Továbbra is tiltott a kerti hulladék égetése.

MTI
2015. 11. 09. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parillák Gabriella elmondta, hogy a szombaton elrendelt riasztási fokozat helyett a tájékoztatási lépett érvénybe Nyíregyházán, és ha az időjárás kedvező marad, akkor kedden a legkisebb mértékűnek számító figyelmeztetést is visszavonhatják. Hozzátette: ehhez az kell, hogy a szálló por 24 órás átlagkoncentrációja tovább mérséklődjön, hétfőn is egész nap a mértékadó szint alatt maradjon.

A nyíregyházi önkormányzat továbbra is azt kéri a 120 ezres város lakóitól, hogy aki teheti, az a személygépkocsi helyett válassza a tömegközlekedési járműveket az utazáshoz. Ugyancsak javasolja a helyhatóság, hogy ahol a feltételei adottak, ott a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelési eszközök használatát részesítsék előnyben.

A kerti hulladék égetése továbbra is tiltott Nyíregyháza egész területén, beleértve a külterületek mintegy negyven bokortanyájának környékét is.

Óvintézkedésként tanácsolják azt is, hogy az esti és a reggeli órákban lehetőleg mindenki kerülje a szabadban végzett fizikai munkát vagy sportolást. A lakások szellőztetését a déli vagy a kora délutáni órákban végezzék, és sétát is akkor tegyenek, főként a kisgyermekek és az idősek.

Megszüntették Miskolcon a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, amelyet szombaton rendelt el a város polgármestere.

Kriza Ákos az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arról számolt be, hogy az automatikus mérőállomásokon a szálló por koncentrációja az elmúlt 24 órában alatta maradt a küszöbértékeknek, ezért szüntette meg a füstködriadó tájékoztatási fokozatát.

A polgármester szombaton arra kérte a miskolciakat, hogy lehetőség szerint részesítsék előnyben a tömegközlekedést és a gáztüzelést, és ugyancsak emlékeztetett arra, hogy a szmogriadó tájékoztatási fokozata idején tilos a kerti hulladék elégetése, valamint a tarló égetése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.