időjárás 7°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Több városban is javult a levegő minősége

MTI
2015.11.09. 14:45

Továbbra is tiltott a kerti hulladék égetése.

Parillák Gabriella elmondta, hogy a szombaton elrendelt riasztási fokozat helyett a tájékoztatási lépett érvénybe Nyíregyházán, és ha az időjárás kedvező marad, akkor kedden a legkisebb mértékűnek számító figyelmeztetést is visszavonhatják. Hozzátette: ehhez az kell, hogy a szálló por 24 órás átlagkoncentrációja tovább mérséklődjön, hétfőn is egész nap a mértékadó szint alatt maradjon.

A nyíregyházi önkormányzat továbbra is azt kéri a 120 ezres város lakóitól, hogy aki teheti, az a személygépkocsi helyett válassza a tömegközlekedési járműveket az utazáshoz. Ugyancsak javasolja a helyhatóság, hogy ahol a feltételei adottak, ott a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelési eszközök használatát részesítsék előnyben.

A kerti hulladék égetése továbbra is tiltott Nyíregyháza egész területén, beleértve a külterületek mintegy negyven bokortanyájának környékét is.

Óvintézkedésként tanácsolják azt is, hogy az esti és a reggeli órákban lehetőleg mindenki kerülje a szabadban végzett fizikai munkát vagy sportolást. A lakások szellőztetését a déli vagy a kora délutáni órákban végezzék, és sétát is akkor tegyenek, főként a kisgyermekek és az idősek.

Megszüntették Miskolcon a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, amelyet szombaton rendelt el a város polgármestere.

Kriza Ákos az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arról számolt be, hogy az automatikus mérőállomásokon a szálló por koncentrációja az elmúlt 24 órában alatta maradt a küszöbértékeknek, ezért szüntette meg a füstködriadó tájékoztatási fokozatát.

A polgármester szombaton arra kérte a miskolciakat, hogy lehetőség szerint részesítsék előnyben a tömegközlekedést és a gáztüzelést, és ugyancsak emlékeztetett arra, hogy a szmogriadó tájékoztatási fokozata idején tilos a kerti hulladék elégetése, valamint a tarló égetése.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.