Továbbra is utaznak magyarok Egyiptomba

Egyelőre nem mondanak le tömegesen egyiptomi utakat a magyarok.

MTI
2015. 11. 10. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyiptomban a turizmus a GDP 11,5, a valutabevételek 14,5 százalékát adja, az ország az orosz és brit turisták elutazása miatt naponta mintegy négymillió dollárt veszít. A magyar turisták körében is igen népszerű ország sorsa a hazai utazási piacon is kétséges. Az, hogy leállítják-e a csartergépeket, attól is függ, változtat-e az ország besorolásán a Külgazdasági és Külügyminisztérium, azaz beteszi-e az utazásra nem javasolt célpontok közé – mondta a lapnak Füri Mihályné. A Kartago Tours ügyvezető igazgatója szerint egyelőre nem mondják le az utakat a magyar turisták, bár az érdeklődés egyértelműen csökkent, sokan kivárnak a foglalással. Az észak-afrikai ország jelenleg „csak” a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok listáján szerepel, azaz az utazási irodák a már befizetett díjakat lemondás esetén csak kötbér levonása után adják vissza – írta a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.