„100 ezer kiló adomány már biztosan van”

Zsolnai Endre fő szervező szerint két napot még rá is kell húzniuk a Lurdy Házban, akkora az érdeklődés.

MNO
2015. 12. 21. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívüli adakozókedv példájaként említette, hogy hiába ért volna véget az adománygyűjtés december 20-án az ’56-osok terén létesített MikulásGyárban, a hétvégén kiderült: cseppet sem apadt az érdeklődés. „Annyian jeleztek, hogy két napot a Lurdy Házban (Budapesten a bevásárlóközpontok közül egyedüliként itt van hivatalos átadási pont – a szerk.) még ráhúzunk.”

Az összegyűjtött adományok végleges mennyiségét firtató kérdésünkre közölte: még nem tudnak pontos adatokat, mivel „például a Posta és a Reál üzletekbe leadott szombati és vasárnapi adagok összesítése még hátravan”. Noha folyamatosan egyeztetnek, a végleges eredményekre valószínűsíthetően 23-ig kell várni. A beérkezett majdnem 35 ezer kilogrammnyi élelmiszer-adományt a Magyar Vöröskereszt közreműködésével osztják szét a szervezők.

A Mikulástroli indulásakor szintén sikerült elérnünk a fő szervezőt, aki akkor azt mondta: a BKK dobta be az ötletet, miszerint egy speciális trolin is gyűjthetnék az adományokat. Reményének adott hangot, hogy jövőre ez is megvalósul, mivel beszéltek erről a Főpolgármesteri Hivatallal és a BKK vezetésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.