A földárverés volt a legnagyobb csapás a vidéknek

A párt szerint összeomlottak a fővároson kívüli közszolgáltatások is.

MTI
2015. 12. 31. 12:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallai R. Benedek, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta, az idén emellett az állami termőföldek árverése jelentette a legnagyobb csapást a vidéknek. A politikus Ángyán József volt szakállamtitkárnak a napokban közölt jelentésére hivatkozva hangsúlyozta, állami földeket elsősorban a korábbi nagy gazdálkodók, valamint az ágazatban korábban jelen nem lévő befektetők szerezhettek, a kis gazdálkodók csak elenyésző mértékű területekhez juthattak.

Az LMP szerint mindez azt eredményezi majd, hogy Magyarországon megerősödik a Dél-Amerikára jellemző nagybirtokrendszer – közölte Sallai R. Benedek. Hozzátette: ez a folyamat tovább gyorsítja majd a vidéki lakosság elvándorlását a fővárosba és külföldre, valamint nem teszi lehetővé a helyi gazdaság megerősödését, hanem a multinacionális vállalkozásoknak kedvez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.