Amerika felé is nyitna Vona Gábor

Hivatalos találkozót kezdeményez Colleen Bell amerikai nagykövettel Vona Gábor.

Katona Mariann
2015. 12. 09. 11:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki párt vezetője még tavasszal, a lapnak adott interjújában fogalmazott úgy, hogy véleménye szerint „eljön majd a pillanat, amikor – ha máshogy nem is, de – hivatalból találkoznunk kell”. Kérdésükre most azt mondta, hogy a jövő év első felében várhatóan megkeresi a nagykövetséget az egyeztetés miatt. Vona Gábor mindezt azzal indokolta, hogy mindenképpen szükséges a párbeszéd a világ egyik vezető hatalma, illetve a Jobbik mint az ellenzék legerősebb, kormányra készülő pártja között. Egy esetlegesen létrejövő beszélgetéstől a pártelnök azt remélné, hogy első kézből tájékoztathatná az amerikai nagykövetséget pártja elképzeléseiről és terveiről, illetve az Egyesült Államok véleményét szintén első kézből ismerhetné meg.

A budapesti amerikai nagykövetség a lap megkeresésére nem zárkózott el egyértelműen egy ilyen találkozótól. – Általános szabályunk, hogy nem kommentáljuk azokat a találkozókat, amelyeken részt veszünk. Az amerikai nagykövetség tisztségviselői a politikai és társadalmi spektrum teljes skáláján található személyek és csoportok széles körével találkoznak annak érdekében, hogy jobban megértsék a magyar emberek nézeteit és aggodalmait. Az, hogy egy bizonyos személlyel vagy csoporttal találkozunk, nem jelenti azt, hogy egyetértünk nézeteikkel vagy politikájukkal – közölte Elizabeth Webster szóvivő.

A Jobbik legutóbbi néhány hete szervezett találkozót diplomatákkal. Akkor megírtuk, hogy az USA nagykövete akkor, egyéb elfoglaltságára hivatkozva, nem vett részt a rendezvényen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.