Csúcsforgalom várható az ünnepi időszakban

Egy-egy adventi hétvége 50-70 százalékos utasforgalom-növekedést hoz.

MTI
2015. 12. 18. 11:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság közleménye kiemeli: az elmúlt években egy-egy átlagos hétvégén péntektől vasárnapig mintegy 230 ezer fizető utas szállt vonatra, karácsony és szilveszter-újév napjaiban ez a szám 240 ezer és 260 ezer közé emelkedett, egy-egy adventi hétvégén pedig 320-390 ezerre is megnőtt. A legtöbben az ünnepi időszakban és a diákok téli szünetét lezáró hétvégén utaztak, ilyenkor 405-450 ezer utas választja a vasutat.

A MÁV-Start becslései szerint Bécsbe az adventi időszakban csaknem 60 ezren utaznak vasúton, a decemberi hétvégéken a Railjet vonatok kihasználtsága eléri a 90 százalékot. A vasúttársaság szerint ezért érdemes elővételben, illetve interneten jegyet váltani legalább egy héttel az utazás előtt. Arra is felhívják a figyelmet, hogy az értékekre ebben az időszakban kiemelten kell vigyázni a vonatokon, pályaudvarokon.

A vasútvállalat közleménye kitér arra is, hogy a német határzár miatt korábban csak Salzburgig közlekedő Kálmán Imre Euronight éjszakai vonat december 18-ától ismét a teljes útvonalon, Budapest–München és München–Budapest között, a meghirdetett összeállítás szerint, háló- és fekvőkocsikkal is közlekedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.