Dühösen állnak ki a fideszesek Ákos mellett

Tiffán Zsolt hülyegyerekezett, Kocsis Máté undorodott, Surján László véleményterrort emlegetett.

LD
2015. 12. 17. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a Telekom lépésére válaszul a kormány bejelentette a céggel való szerződésbontást, a fideszes politikusok is sorra állnak ki az énekes mellett a Facebookon. Így tett a KDNP volt EP-képviselője, Surján László is, aki először kiírta, hogy „Je suis Ákos”, majd ezt képpel is nyomatékosította. Itt már ki is fejtette, hogy elítéli a „vélemény-terror” (sic!) minden formáját, „mindenki elítélendő, aki a maga véleményét rá akarja kényszeríteni a másikra”. A véleményterror durvább formájaként a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadást említette, kifejtve, hogy „ha az eszköz más is, a másikon való uralkodási vágy azonos”. Surján szerint nem kell egyetérteni Ákossal vagy a gyerekszülés fontosságáról beszélő Kövér Lászlóval, de elfogadhatatlan őket meghurcolni ezért.

Női szerepekkel és gyerekvállalással kapcsolatban is leírta véleményét Surján: „A döntés alapvetően a nő kezében kell legyen, házasságban ugyan közösen hozzák meg, de a férj nem kényszerítheti rá a párjára a maga véleményét. Az a jó, ha még a házasság megkötése előtt tisztázzák, merre tartanak. Az élet azután akár felül is írhatja a terveket.” Hozzátette azt is, hogy hozzá az „egyensúlyra törekvés” áll közelebb munkával és néhány gyerekkel, míg szerinte Ákos egy másik modell mellett állt ki. („Gyerekközpontú család, sok gyerekkel.”)

Keményebben odaszólt a fideszes országgyűlési képviselő, Tiffán Zsolt, aki posztjával a „liberális hülyegyerekeknek” üzent. „Az Embernek az asszonya szül gyereket! Az embernek a lánya unokát szül! Ez annyira egyszerű, mint az 1x1!” – írta, hozzátéve, hogy az általa megszólítottaknak ez nem megy, nekik „a reciprok a menő: Álmodj Berálylány!” Tiffán a posztját azzal zárta: „Lehet a szarból ostort fonni, csak nem lehet vele csattogtatni.”

A képviselő egy másik posztjában sem finomkodott, leszögezve, hogy „két remek férfiút szed szét a személy-, és identitászavarosságában erősen fürdő, beteglelkű média.” Tiffán egyetértését fejezte ki Ákossal és Kövér Lászlóval, mondván, ez a dolgok rendje több millió éve. Mint a helyesírási hibáktól hemzsegő posztban közölte: „Nehogy már a csík tólja a repülőt! Ma Magyarországon vita zajlik arról,hogy a a nők szüljenek-e gyereket? Hát,hova fordul ki ez a világ önmagából? Azon fogunk vitatkozni,hogy ki legyen az anya? A Józsi,vagy a Béla? Tudják maguk,mi a baj? Az emberiség több ezer éves misztériumát vonják kétségbe! Csak azért,mert egy beteglelkű szuperhatalom ezt kívánja önöktől!”

A fideszes Kocsis Máté is undorítónak nevezte a Facebookon, „amit Kovács Ákossal művelnek”. Józsefváros polgármestere közölte: „Régi módszer ez azokkal szemben, akik nem azt mondják, amit a liberálfasiszták hallani akarnak. Azt is ők akarják megmondani, meddig tart a vélemény szabadsága, és az kit illet meg. Szerintük Ákost nem. Pedig de. Az lehet a véleménye, amit csak akar, még akkor is, ha ez néhány tehetségtelen és teljesítmény nélküli bódult libbancsnak nem tetszik. Ráadásul nem azt mondta, amivel vádolják, de hát nem lenne meg a napi rutin, ha nem hazudnának. A holnapi koncertre pedig elmegyünk a feleségemmel, aki sikeres nő, de emellett büszke rá, hogy tartozhat valakihez, és büszke rá, hogy gyereket szült.”

Ismert: a popénekes az Echo TV-ben beszélt arról: szerinte a nőknek nem dolga, hogy ugyanannyit keressenek, mint a férfiak. A nyilatkozat után egy álrajongói klub arra biztatott, hogy a nők váltsák vissza az Ákos-koncertre vett jegyeiket. Korábban Kövér László házelnök mondta a Fidesz tisztújító kongresszusán: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk.” Ákos nyilatkozata után kihátrált mögüle a korábban őt szponzoráló Telekom, mire a kormány csütörtökön bejelentette, hogy a minisztériumok és a minisztériumi háttérintézmények szerződést bontanak a Telekommal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.