Ezekre lesz szüksége annak, aki élne a csokkal

Büntetlen előélet és visszamenőlegesen két év folyamatos társadalombiztosítási jogviszony igazolása is kell.

MTI
2015. 12. 23. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állam tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást ad új lakás vásárlásához azoknak, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak és további kedvezményes, 10 millió forintos hitelt is kaphatnak.

A szerdai lapban megjelent információk szerint hitelképesnek kell bizonyulni ahhoz, hogy az állami támogatású, 25 év futamidejű 10 millió forint hitel igényelhető legyen. A csak bankokon keresztül benyújtható igénylések elbírálásának átfutási ideje legfeljebb 30 nap lehet. A támogatási összeg felhasználását számlákkal kell igazolni, de lehetőség lesz előlegszámla benyújtására is.

Az új otthonteremtési támogatási rendszerben, ha egy támogatott családban önhibán kívül nem születik meg a harmadik gyermek, a már felvett 10 millió forintos támogatást arányosan kell visszafizetni, vagyis a két gyermek esetén járó 2,6 millió forintot levonva, összesen 7,4 millió forintot kell visszajuttatni az államnak. A tervek szerint más visszafizetési feltételek vonatkoznak azokra, akik vállalják a három gyermeket, ám meggondolják magukat. Az ilyen esetekben „büntetőkamatra” lehet számítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.