Felülvizsgálja a központi államigazgatást a kormány

A cél a közfeladatok hatékonyabb ellátásának biztosítása.

MTI
2015. 12. 24. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy 2016. február 1-jéig nyújtson be előterjesztést, amely egységes szempontrendszer alapján átfogóan újraszabályozza a központi hivatalokat, különös tekintettel jogállásukra, szervezeti felépítésükre, létrehozásuk és funkcionális működésük alapvető feltételeire és követelményeire. 2016. április 15-ig pedig vizsgálja meg a központi hivatalok működését, és készítsen összefoglaló jelentést, javaslatot téve egyúttal a szükséges átalakításokra minisztériumi bontásban.

Ennek érdekében a kormány felszólítja a nemzetgazdasági minisztert, hogy készítsen részjelentést a központi hivatalok által a 2014. és 2015. években beszedett igazgatási szolgáltatási díjakról, az érintett miniszterek pedig biztosítsák, hogy az irányításuk alatt működő központi hivatalok lehetővé tegyék a soron kívüli adatszolgáltatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.