Jobbik: Orbán nevetségessé tette magát

A Jobbik frakcióvezető-helyettese, Staudt Gábor szerint a mindenkori elit célja, hogy degeszre tömje a zsebét.

MTI
2015. 12. 10. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átvétel „a magyarhoz képest könnyítene, tehát sokkal egyszerűbbé tenné a korrupciós vagy akár a más bűncselekményekből származó pénzek eltitkolását” – fogalmazott Staudt Gábor, aki szerint nemcsak udvariatlan gesztus volt, hogy a kormányfő csak akkor válaszolta meg a kérdéseket a parlamentben, amikor „már nagyon muszáj volt”, de magát is nevetségessé tette azzal, hogy függöny mögött, „rejtőzködve” várta ki belépésének idejét.

Ausztriában és Németországban „nem loptak el annyi pénzt, mint Magyarországon 90 óta”, például „offshore irányba” – hangsúlyozta a jobbikos politikus meg nem nevezett nemzetközi kimutatásokra hivatkozva, amelyek szerint ez az összeg a jelenlegi államadósság két és félszeresére, 250 milliárd dollárra rúg.

Ahol ennyi pénzt és ilyen pofátlanul ellopott az elmúlt 25 év politikai garnitúrája, nagyon nehéz azt mondani, hogy kulturált országok példáját vegyük át, ahol nem az a gyakorlat, hogy a politikusok vagy a mindenkori elit elsődleges célja, hogy a zsebét degeszre tömje – jelentette ki, hangsúlyozva, hogy a jóérzésű képviselők számára nem jelent problémát például a ciklus eleji és végi vagyonosodási vizsgálat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.