Jogszerűen drogosozták le Deutsch Tamást

A törvényszék szerint Juhász Péter nem sértette meg a fideszes politikus személyiségi jogát.

MNO
2015. 12. 21. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Na, ugye. A bíróság bizonyítva látta, hogy Deutsch drogozott” – kezdte bejegyzését Facebook-oldalán Juhász Péter, az Együtt párt alelnöke, V. kerületi önkormányzati képviselő, a Fővárosi Törvényszék ítéletét kommentálva, amiben a bíróság bizonyítva látta, hogy Deutsch Tamás tényleg drogozhatott korábban.

Egy tanú (még szeptemberben – a szerk.) személyesen is elmondta a bíróságon, hogy füvet fogyasztott Deutsch Tamással közösen – írta posztjában Juhász, hozzátéve, hogy négyen írásban nyilatkoztak, amiből ketten nem tudtak személyesen megjelenni a hétfői tárgyalási napon, de ha idézte volna őket a bíróság, eljöttek volna, hogy személyesen is elmondják. A bíróság nem idézte már meg őket, hanem ítéletet hozott – állította bejegyzésében az Együtt alelnöke.

Az Index tudósítása szerint Szabó Csilla bíró úgy ítélte meg, hogy a szeptemberi tárgyaláson megjelenő tanú vallomása életszerű és ellentmondásoktól mentes, az pedig természetes, hogy valaki bő húsz év után nem emlékszik mindenre pontosan. A négy írásos nyilatkozat nem esett ugyanekkora súllyal latba, de összességében megállapítható, hogy Juhász jóhiszeműen járt el, minden tőle telhetőt megtett, hogy bizonyítsa állítását, miszerint nem igaz, hogy Deutsch sohasem drogozott, és képmutató, hogy ennek az ellenkezőjét állítja.

Ezért a fideszes politikus jó hírneve nem sérült, a zavartalan magánélethez fűződő joga pedig azért nem, mert közszereplőként maga kezdett el beszélni a droghoz való viszonyáról, ezért tűrnie kell a következményeket – írta az Index a bírónő indoklását idézve.

Juhász Péter ugyanakkor százezer forintos büntetést kapott, mert visszaélt Deutsch Tamás képmásával, a kép, amit használt, Deutsch egy nyilatkozatából származott, amikor vélhetően éppen nem drogozott. Mivel Juhász azt írta, úgy tűnik, hogy ott is kábítószer befolyása alatt állhatott a fideszes politikus, ezért marasztalta el a törvényszék.

Az előzményekről korábban itt írtunk.

Az elsőfokú ítélet ellen fellebbezéssel él Deutsch Tamás a tudósítás szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.