Kiterjesztette korrupciós felmérését az ÁSZ

A gazdasági társaságok integritásuk helyzetéről kaphatnak egyfajta tükörképet.

MTI
2015. 12. 18. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a kérdőívet 2015. december 18-ától lehet elektronikusan letölteni az ÁSZ integritásportáljáról, és 2016. január 31-éig kell visszaküldeni a számvevőszék részére. Mint írták, a gazdasági társaságok integritásuk helyzetéről kaphatnak egyfajta tükörképet, ami alapot teremt ahhoz, hogy a jövőben még eredményesebben tudjanak védekezni a korrupciós veszélyekkel szemben.

A számvevőszék később az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokra is kiterjeszti majd a felmérést. Az ÁSZ a költségvetési szervek körében idén már ötödik alkalommal végezte el az integritásfelmérését, amelynek célja a magyar közszféra korrupciós kockázatainak feltérképezése, tudatosítása és ezáltal a megelőzést biztosító kontrollok erősítése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.