Lázárék kibékülnének Csányiékkal

Ezt Csepreghy Nándor ismerte el egy interjúban, amelyben reagált a 888 támadásaira is.

FB
2015. 12. 10. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A G. Fodor Gábor vezette, tulajdonosi viszonyok alapján Habony Árpádhoz köthető 888 a közelmúltban két cikkben is „beszólt” Csepreghy Nándornak, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter általános helyettesének. Csepreghy – akit amiatt is kritizáltak, hogy részt vett egy illiberális államról szóló ellenzéki konferencián – a Figyelőnek adott interjújában azt mondta: szerinte le kell ülni vitázni az ellenfelekkel. Továbbá kijelentette, hogy

„Aki a viták elől elfut, az nem méltó arra, hogy az országot vezesse.”

Rogán Antallal jó Lázár és a saját viszonya is, így a 888 támadását csak „az újságírók és a szerkesztők ízléséről tanúskodik – minden más szimplán belemagyarázás” – jelentette ki.

„Aki azt gondolja, hogy ezen a szinten bármi véletlen, az nem ismeri a politika működését. Semmi sem véletlen”

– felelte Csepreghy Nándor arra a kérdésre, hogy véletlen-e Lázár János közeledése a korábban általa sokat kritizált Csányi Sándor OTP-vezér MLSZ-elnökhöz. Csepreghy szerint szövetségesekre van szükségük, a korábbi szóváltások pedig konkrét ügyekre vonatkoztak, és azok „nem befolyásolták azt a tényt, hogy a bankárok és a nagyiparosok véleménye nagyon fontos” – tette hozzá.

Csepreghy azt is elmesélte, nem tartja magát politikusnak. „Az a politikus, akit már megválasztottak, és úgy ül benn a parlamentben, hogy legitimen képvisel valakit” – vallja, épp ezért szívesen indulna választásokon.

Lázár helyettese egyébként szerdán ellopta a show-t főnökétől a Transparency International konferenciáján. Egy nappal a hivatalosnak szánt bejelentés előtt ugyanis közölte: a kormány megegyezett a Norvég Alappal, így folytatódhatnak a kifizetések.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.