Mégis lesz köztéri reklámkampány

Védjük meg az országot! szlogennel napokon belül megjelennek a kvótaellenes aláírásra buzdító hirdetések.

Markotay Csaba
2015. 12. 02. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz online és nyomtatott sajtóhirdetésekben, valamint közterületi reklámokon is buzdítja majd az embereket arra, hogy írják alá a kötelező betelepítési kvóta elleni íveket – közölte Halász János, a kormánypárt képviselőcsoportjának szóvivője. Tájékoztatása szerint a Védjük meg az országot! szlogent tartalmazó hirdetésekkel már a következő napokban találkozhatunk. A tegnapi közlés azért érdekes, mert egy nappal korábban, hétfőn a parlamentben Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője még azt mondta lapunk kérdésére, hogy az interneten és a megyei lapokban is indítanak kampányt, hogy támogassák a kvótaellenes aláírásgyűjtést, de arról csak januárban döntenek, hogy szükség van-e a tavaszi után újabb plakátkampányra a migrációs helyzettel kapcsolatban.

Halász János egyébként tegnapi tájékoztatóján megismételte, hogy noha a Törökországból behozni kívánt 400 ezer bevándorló elosztásában Magyarországnak nem kell részt vállalnia, a kötelező kvóta veszélye fennáll, mert a „Juncker-képlet él”. Szólt arról is, hogy a kvóta jogtalan, értelmetlen és veszélyes megoldás, fokozza a terrorveszélyt, a bűnözést, „veszélyezteti a kultúrát, és alapjaiban formálhatja át Európa gazdaságát”.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára szerint a kvótaellenes aláírásgyűjtéshez közel egymillió ember csatlakozott. Az aláírásgyűjtés folytatódik mindaddig, amíg az EU nem törli el a kötelező kvóták rendszerét. Tuzson Bence ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, azért folytatják az aláírásgyűjtést, mert fontos, hogy a kormány mögött fel tudjon sorakozni az egész ország, mivel „a kabinet csak akkor tud hatékonyan fellépni a kvóta ellen, ha érzi az emberek támogatását”. A politikus ugyanakkor méltányolhatónak tartotta, hogy az Európai Unió pénzbeli segítséget nyújt Törökországnak a menekültekkel kapcsolatban. A segítségként nyújtott hárommilliárd euróhoz Magyarország 18 millióval járul hozzá.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Völner Pál pedig arról beszélt tegnap az állami televízióban, hogy a magyar kormány valószínűleg december 14-én nyújtja be a kötelező kvóta elleni keresetét az Európai Unió bíróságához. Mint kifejtette, a bíróságnak döntenie kell arról is, hogy gyorsított eljárásban vagy rendes menetrend szerint tárgyalja-e az ügyet. Ha a gyorsított eljárás mellett dönt a grémium, akkor hat hónapon belül megszülethet a döntés, ha nem, akkor másfél-két év az eljárás ideje. A kvótákat szintén hevesen ellenző Szlovákia ugyancsak ebben a hónapban fordul a luxembourgi bírósághoz.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.