Megszépült a Szent István–Szent László sebészeti osztálya

Nemcsak korszerű szigetelést, hanem új színt is kapott az egyesített kórház kilenc kórterme.

MTI
2015. 12. 21. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az átadón azt mondta, elsősorban az állam feladata a kórházak támogatása, de jó látni, hogy vannak magánemberek és cégek is, akik illetve amelyek hálás betegként vagy barátként segítik egy kórház felújítását.

A 32 ágyas sebészeti osztály kilenc kórtermében kicserélték a nyílászárókat, kifestették a szobákat és a folyosót, kicserélték a padlót, valamint megújult a nővérpult is. A beruházás a csepeli önkormányzat és a Dunagép Zrt. támogatásával valósult meg a Magyar Sebészek Alapítványon keresztül.

Vályi-Nagy István, a ferencvárosi kórház főigazgatója elmondta, az intézményben jelenleg is zajlik egy több mint kétmilliárd forintos fejlesztés, ennek részeként átállnak a digitális képalkotó vizsgálatok végzésére, ultrahang-berendezéseket vásároltak, továbbá zajlik a többi telephely épületeinek felújítása is. A jövő évre tervezik a számítástechnikai rendszer egységesítését, amely a Szent László és a Szent István kórház egyesítése óta várat magára – tette hozzá.

A Szent István és a Szent László kórház is az 1800-as évek végén nyílt meg a IX. kerületben, ezeket 2007. július 1-jén egyesítették, ma az egyesített intézményhez tartozik a Merényi Gusztáv Kórház és a Jahn Ferenc utcai Rehabilitációs Centrum is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.