Megtámadta a Megapolis Vajnáék GVH-engedélyét

A Megapolis Media Zrt. szerint a GVH nem tárta fel Andy Vajna valós üzleti érdekeltségeit.

MNO
2015. 12. 22. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Megapolis Media Zrt. közleményében azt írja, bíróság előtt támadták meg az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. GVH-engedélyét, mely a TV2 felvásárlása ügyében született. A lépést azzal indokolják, hogy a versenyhivatal – szokatlanul rövid idő alatt lefolytatott engedélyezési eljárása során – többek között nem tárta fel Vajna valós üzleti érdekeltségeit, egyben több olyan súlyos eljárási hibát is vétett, amelyek miatt a bíróság döntése alapján várhatóan új eljárást kell lefolytatnia. Hozzáteszik, komoly kockázatot vállalnak és akár jogszabályt is sérthetnek azok a bankok, akik egy nyilvánvalóan érvénytelen tranzakciót finanszíroznak.

Ismert, október 30-án engedélyezte a GVH, hogy a Vajna-csoportba tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited felett.

Vajna 6,72 milliárd forintot kap az államtól a TV2-re, az Eximbank november 27-én kötötte meg a kölcsönszerződést a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel. Ezen kívül – sajtóértesülések szerint – egy másik állami pénzintézet is beszáll a 19 milliárd forint összértékű bizniszbe Vajna oldalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.