Nem lesz oszlopbontás újévkor

Hiába a fővárosi fideszes sietség, a Mahir reklámfelületeinek sorsáról bíróság dönt.

2015. 12. 31. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a rendkívüli decemberi fővárosi rendeletmódosítás alapján akár már újév napján megkezdhetné a dózerolást a Budapest Közút Zrt., úgy tudjuk, hogy az ügyben indított per miatt egyetlen fővárosi illetékes sem meri kockáztatni az adófizetők pénzét.

Almássy Kornél, a főváros útfenntartó cégének tegnap külföldre indult vezérigazgatója lapunkat a városházához irányította. A Főpolgármesteri Hivatalban kérdésünkre közölték: igazgatási szünet van, az ügyről csak január 8-án, Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester tájékoztatóján kaphatunk információkat.

Mint ismert, a Fővárosi Közgyűlés október 31-i hatállyal mondta fel a Simicska Lajos résztulajdonában álló Mahir Cityposter Kft. korábban 25 évre megkötött utcabútor-szerződését. A testület kormánypárti többsége szerint a Mahir hiába fizetett kilenc év alatt több mint bruttó félmilliárd forint használati díjat a fővárosnak mintegy 700 hirdetőoszlop és reklámtábla után, a szerződést előnytelennek nyilvánították. A cégnek december 31-ig adtak haladékot, hogy eltávolítsa a berendezéseket, s az említett rendeletmódosítás lehetővé teszi az azonnali, 150 milliósra becsült kényszerbontást, amit később kiszámláznának a Mahirnak.

A Mahir Cityposter Kft. még november elején a Fővárosi Törvényszéken támadta meg a szerződést felmondását, egyben ideiglenes intézkedés iránti kérelmet is előterjesztett, amelyben kérte a bíróságot, hogy tiltsa el az önkormányzatot az oszlopok bontásától. A per első tárgyalási napját 2016. január 11-re tűzték ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.