Újabb feladattal bízták meg L. Simon Lászlót

Az államtitkárt a miniszteri biztosi feladatokért pluszdíjazás nem illeti meg.

MTI
2015. 12. 18. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nevezte ki.

Közölték azt is, hogy az államtitkárt a miniszteri biztosi feladatokért sem pluszdíjazás nem illeti meg, sem a jelenleginél nagyobb apparátust nem vehet igénybe. Jelezték: L. Simon László államtitkárként a budai Várnegyed megújítását célzó Nemzeti Hauszmann-terv koordinálását is ellátja.

A Magyar Közlönyben november 24-én jelent meg: a budai Várnegyedben helyezi el a kormány a BM-et és az NGM-et. A Belügyminisztérium az I. kerületi Országház utca 28–32., illetve az Úri utca 49–51. szám alatti ingatlanegyüttesbe költözik, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium a Szentháromság tér 6. szám alatti ingatlanban kap helyet.

A kormányhatározat szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszternek az a feladata, hogy folytassa le a szükséges egyeztetéseket a Magyar Tudományos Akadémia elnökével az érintett ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.