Újra van tiszta vizük a zalaiaknak

Öt településen nem működött a szolgáltatás.

MTI
2015. 12. 22. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a szakemberek délutánra elhárították a hibát, így Babosdöbrétén, Hottón, Kökényesmindszenten, Bödén és Rámban is helyreállt az ivóvíz-szolgáltatás.

Dzsudzsák Ferencné, a Zalavíz Zrt. ivóvízágazatának vezetője korábban az MTI megkeresésére elmondta: a szolgáltatás kimaradása nagyjából 1500 háztartást érintett az öt településen.

A csőtörés egy külterületi gerincvezetéknél történt, ahol nehezen járható, ingoványos a talaj, ezért a munkavégzéshez speciális gépet kellett találniuk. A hiba elhárításáig valamennyi településen lajtos kocsikból látták el ivóvízzel az ott élőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.