2017 végére bútoroznak át a minisztériumok

A beruházás előkészítési feladataira a kormány 180 millió forintot biztosított az idei költségvetésből.

MTI
2016. 01. 08. 7:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyminisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írták, a felújítások és az elhelyezés pontos költsége még nem ismert, és a tárcáknak jelenleg helyet adó állami tulajdonú ingatlanok sorsáról sincs még döntés. Utóbbi kapcsán a lap szerint a kabinet a nemzeti fejlesztési minisztert kérte fel arra, hogy az államnak legelőnyösebb feltételekkel történő értékesítésük, illetve hasznosításuk érdekében tegyen javaslatot.

A Magyar Idők cikkében felidézte, hogy 2014 júniusában jelentették be egyes tárcák költözését, a Földművelésügyi Minisztérium Debrecenbe, a Honvédelmi Minisztérium pedig Székesfehérvárra költözött volna. Előbbivel kapcsolatban Fazekas Sándor tárcavezető tavaly tavasszal azt mondta, előterjesztés készül a kormány számára arról, hogy idén március 15-ig elköltöztetik a minisztériumot. A honvédelmi tárca költözését a korábbi miniszter, Hende Csaba támogatta, de a lap szerint utódja, Simicskó István nem támogatja azt.

Írásuk szerint tavaly novemberben Lázár János bejelentette: erősíteni kell a budai Vár kormányzati funkcióit, így nemcsak a kormányfő és hivatala, hanem a belügyi, valamint a nemzetgazdasági tárca is a Várnegyedben kap helyet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.