A kormány garantálja a 65 év felettiek ingyenes utazását

„Üres kasszából nem lehet közlekedést finanszírozni” – fogalmazott korábban Tarlós.

MTI
2016. 01. 22. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, rákényszerülhetnek arra, hogy a kormánynál felvessék az utazási díjmentesség kérdését. Szerinte a 65 év felettiek ingyenes utazásának biztosítását át kellene gondolni. „A díjkedvezmény még rendben van, de az ingyenességet át kell gondolni, mert üres kasszából nem lehet közlekedést finanszírozni” – fogalmazott.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte: a 65 év felettiek ingyenes utazásának biztosítását törvény szabályozza, és a kabinetnek nincs szándékában a jogszabály módosításának kezdeményezése.

A főpolgármester örül, hogy a kormány megerősítette, törvény írja elő a díjmentesség biztosítását a 65 év felettieknek a tömegközlekedésben, mert eszerint az államnak biztosítania kell annak 9 milliárd forintos éves költségét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.