Az új személyit igénylők többsége kéri ujjlenyomatának rögzítését

354 okmányirodát és kormányablakot szerelnek fel kártyaolvasóval.

MTI
2016. 01. 06. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ignácz István úgy véli, a roham azt jelzi, hogy az emberek bíznak az új kártyaformájú igazolványban, amely számos új biztonsági elemet tartalmaz a korábbihoz képest. A KEKKH elnöke elmondta, hogy az első nap, hétfőn csaknem tízezren, kedden hétezernél többen igényeltek új okmányt, korábban napi három-négyezren kértek személyit.

354 okmányirodát és kormányablakot szerelnek fel kártyaolvasóval, de akár otthonról is lehet majd ügyfélkaput nyitni, ügyeket intézni – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint az első igénylők január 12-én vehetik kézbe az új személyazonosító okmányukat.
Jelezte azt is, hogy az új okmányt – amelynek tárolója már a tajt és az adószámot is rögzíti – nem csak azok kérhetik, akik igazolványának hamarosan lejár az érvényessége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.