Cameron Budapesten: útlezárásokra kell készülni

A megállási tilalommal érintett területekről elszállítják a gépjárműveket.

MTI
2016. 01. 06. 15:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: felkészültek a brit miniszterelnök és az őt kísérő delegáció biztosítására.

Kifejtették: az elmúlt napokban a belügyminiszter által a feladatra kijelölt TEK és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a brit partnerszolgálat szakembereivel együttműködve készítette elő a delegáció biztosítását. A „nemzetközileg védett személy látogatása esetén szükséges” valamennyi személy- és létesítményvédelmi intézkedést életbe léptették – tették hozzá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy szerda este és csütörtökön a védett személyek által igénybe vett útvonalak mentén időleges korlátozásokra, terelésekre, illetve bizonyos területek és épületek vonatkozásában lezárásokra lehet számítani.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a delegáció közlekedése miatt az ideiglenes forgalomkorlátozások Budapest I., V., VI., XIV. és XV. kerületét érintik.

Szerda este 8 órától csütörtök este 8 óráig tilos lesz megállni többek között az M3-as autópálya ki- és bevezető szakaszán, valamint a Mexikói út, a Kacsóh Pongrác út, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Dózsa György út, az Andrássy út, az Alkotmány utca, a Hunyadi János út, a Kós Károly sétány és az Olof Palme sétány egyes szakaszain, továbbá a Hősök terén, a Felvonulási téren, a Kodály köröndön, az Oktogonon, a Széchenyi téren, a Clark Ádám téren, a Szent György téren, a Dísz téren, továbbá az id. Antall József rakpart és a Budai alsó rakpart egyes szakaszain.

Csütörtökön déltől délután 4 óráig lezárják az V. kerületi Kossuth Lajos teret. Emellett csütörtökön délután 5 óráig időszakos lezárásokra kell készülni a 4-es számú főút, az M0 autóút, valamint az M3 autópálya fővárosi bevezető szakaszának egyes részein, továbbá a Kós Károly sétánynál, az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Alkotmány utcában, a József Attila utcában, a Széchenyi téren, a Lánchídon, a Clark Ádám téren, az Alagútnál, a Hunyadi János úton és a Dísz téren.

A megállási tilalommal érintett területekről a gépjárműveket a BRFK elszállítja – hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfő este közölte az MTI-vel, hogy David Cameron csütörtökön érkezik munkalátogatásra Budapestre, Orbán Viktor miniszterelnök és a brit kormányfő délután tárgyal egymással. Orbán Viktor az Országházban találkozik David Cameronnal. Ezt követően Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadja a brit miniszterelnököt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.