Feloldották Budapesten a szmogriadót

A szálló por szintje már egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket.

MTI
2016. 01. 28. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, a főpolgármester a mérési eredményekre és az időjárási viszonyok kedvező alakulására figyelemmel, a vonatkozó jogszabályok alapján rendelte el a szmogriadó enyhébb fokozatának megszüntetését. Tarlós István még hétfő hajnalban rendelte el a levegő magas szállópor-tartalma miatt Budapesten a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

A szerdai mérési eredmények alapján azonban már nem indokolt ennek fenntartása: a szálló por szintje egy fővárosi mérőponton sem haladta meg a tájékoztatási küszöbértéket, öt esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték között volt, hat mérőponton pedig az egészségügyi határértéket sem érte el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki előrejelzése szerint ráadásul a köd általi lassú kimosódás miatt a levegő minősége ismételten kissé tovább javulhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.