Figyelmeztetés: sűrű köd lepi el az országot

Ott, ahol a hőmérséklet fagypont alá csökken, ónos szitálás is lehet.

MTI
2016. 01. 29. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye kivételével az egész országra figyelmeztetés érvényes.

Mint írták: sokfelé képződik sűrű köd. Ott, ahol a hőmérséklet fagypont alá csökken, ónos szitálás is lehet. Szombaton nappal a köd a legtöbb helyen ritkul vagy megszűnik, a kevésbé szeles területeken, főként az Alföldön és az Északi-középhegység térségében, azonban tartósan korlátozottak lehetnek a látási viszonyok – emelték ki.

Az előrejelzés szerint napközben átmenetileg többfelé csökken a felhőzet, de főleg az Északi-középhegység tágabb környezetében egész nap borongós, néhol ködös idő várható. Estétől az Északi-középhegység térségében kisebb eső is lehet. A Dunántúlon napközben helyenként megerősödhet a szél.

Hihetetlenül meleg hétvége elé nézünk: melegszik a levegő január utolsó hétvégéjén, a hőmérséklet több helyen a 10 Celsius-fokot is meghaladhatja. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 Celsius-fok között alakul, de a Dunántúl magasabban fekvő részein ennél enyhébb lesz az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás helyeken 0 és plusz 5, másutt plusz 6 és 13 fok között valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.