Gyorsabban kaphatunk engedélyt házunk építésére

A Fidesz szerint a bürokráciacsökkentés egyszerűbbé teszi a hétköznapi ügyek intézését.

MTI
2016. 01. 04. 17:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormánypárt hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta: az otthonteremtési program részeként egyszerűbb, olcsóbb és gyorsabb lesz az új ingatlanok építési engedélyezési eljárása. Emellett az új lakások, házak építése, illetve vásárlása esetében a lakásépítési áfa 27 százalékról 5 százalékra csökkent. Magasabb lett a családi otthonteremtési kedvezmény összege, a három gyermeket vállalóknak pedig államilag támogatott hitel is jár.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, az idei díjcsökkentésekkel mintegy tízmilliárd forintot hagy az állampolgárok zsebében a kormány, és ezt az összeget tovább akarják emelni.

Kiemelte, hogy mostantól évente négyszer lehet ingyenesen igényelni erkölcsi bizonyítványt, a személyi igazolvány és a lakcímkártya kiállítása minden esetben ingyenessé válik, hasonlóan az ellopott okmányok pótlásához. A jogosítvány kiváltása első alkalommal díjmentes, ingyenes a családi állapot miatti névváltoztatás miatti okmánycsere, miként a diákigazolvány és a pedagógusigazolvány kiváltása is – sorolta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.