Hétvégére enyhül az idő

Szombaton több hullámban várható eső, ahogy vasárnap is számítani kell csapadékra.

MTI
2016. 01. 07. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntekre virradó éjszaka nagy területen zúzmarás köd képződik. Számottevő csapadék már nem valószínű, általában több órára kisüt a nap, de Észak-Tiszántúlon napközben jellemzően erősen felhős, párás idő valószínű. Néhol megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 5 Celsius-fok között várható, a kevésbé felhős helyeken lesz a hidegebb. Napközben az ország nagyobb részén plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet. Északnyugaton lesz a melegebb, de a tartósabban borult Észak-Tiszántúlon csak mínusz 2 és 0 fok közötti maximumértékekre kell készülni.

Szombaton többnyire borult lesz az ég, több hullámban várható eső. Az ország északkeleti harmadán ónos esőre is számítani kell. A Dunántúlon néhol a szél is erős lesz. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a maximum-hőmérséklet plusz 1-6 fok között valószínű. Vasárnap is többfelé várható eső, délután átmenetileg megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 2-7 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.